UPOZNAJTE NAS

Upoznajte me

KRISTINA PERPER

“Ako nešto jako želiš, mislim da možeš i uspjeti – jer ta silna želja da uspiješ u samostalnom poslu te pokreće i kad ima dosta izazova.”

Ja sam Kristina Perper, mlada obrtnica koja je krenula u vlastiti posao 2021. godine – Shine Desing, a prije samog pokretanja posla imala sam 14 godina radnog iskustva u trgovini. Rad za drugog poslodavca nikako mi nije više odgovarao zbog obiteljskih razloga i odlučila sam ući u samostalan posao, kako bi mogla sama kreirati radno vrijeme i uskladiti sa majčinstvom.

KAKO SAM SE ODLUČILA KRENUTI U PODUZETNIŠTVO?

Kao majka troje djece uvijek sam organizirala njima rođendane, pa su tu bili njihovi prijatelji, pa su onda oni htjeli – počelo je uglavnom kao rekreativno – to mi je bio hobi neko vrijeme i onda su već počele dolaziti narudžbe, pa sam uvidjela u stvari da to ljude zanima i onda sam krenula u to.
Ukazala se potreba na ovom tržištu, odlučila sam se educirati, išla na tečajeve i krenula u biznis. U svom poslu se prilagođavam zahtjevima tržišta, kreiram radno vrijeme i usklađujem s privatnim obvezama što mi je jako bitno i to je uvijek lakše kad radite sami za sebe, a ne za drugoga.

ŠTO MI JE VAŽNO U POSLOVANJU?

U poslovanju mi je jako bitna kvaliteta, ima konkurencije ali mislim da je kvaliteta bitna i to me izdvaja od ostalih. Iza imena Shine Desing stvarno stoji nešto dobro, to jesu baloni, ali oni ostaju isti i do dva tjedna bez problema. Bitno mi je da odradim kvalitetno posao, da su ljudi zadovoljni jer su sve dekoracije personalizirane i izrađene prema željama klijenata.

ŠTO NUDIM NA TRŽIŠTU?

U ponudi imam kompletno uređenje prostora: grilande, stupovi, likovi od balona, punjeni poklon baloni, baloni punjeni sa helijem tj. sve što možete zamisliti sa balonima, a uz to radim i dekoracije za slatki stol, tiskam natpise na majice i sve ostalo što je potrebno da se prostor za razne svečanosti ukrasi namjenski, kvalitetno i decentno. Pod svečanosti mislim rođenje djeteta, krstitke, pričesti, svete potvrde, djevojačke, momačke, vjenčanja, svečanosti otvaranja poslovnih objekata, proslave raznih godišnjica, svečane sjednice…

KAKO VIDIM SVOJU BUDUĆNOST?

U nastavku poslovanja željela bi proširiti ponudu, otvoriti trgovinu kako bi kupci mogli vidjeti izložbene primjerke dekoracija od balona i što se sve može izraditi, tako da mi treba poslovni prostor na dobroj lokaciji. Svakako za proširenje poslovanja potrebna mi je i web stranica sa on-line trgovinom, planova i želja ima, sve ovisi o poslovanju i što ću od svega toga moći financirati.

ŠTO JE POTREBNO ZA USPJEH PO MOM MIŠLJENJU?

Mislim da je jako važno biti hrabar i uporan, dosadan ako treba, baš se treba dati cijeli u to da bi mogao uspjeti. Treba živjeti svoj posao, djeca su mi svakako na prvom mjestu, a onda posao odmah iza njih. Da bi uspjela zaista trebam dati sve od sebe. Pandemija korona virusa mi je stvarala puno problema u poslovanju, je da i neki puta kupci smatraju da su baloni nešto neozbiljno možda, ali sa kupcima nije bilo problema, kupci su ok samo su okolnosti kao i svima bile loše – zbog korone je bilo dosta problema; odgađanja poslova, otkazivanja, svakodnevne nesigurnosti. Da nisu bila bespovratna sredstva Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, mislim da bez toga ne bi mogla ni krenuti u posao. Tim sredstvima sam mogla nabaviti sve moguće aparate koji su mi potrebni za kvalitetno obaviti posao, a u samom startu si sve to ne bi mogla vlastitim sredstvima priuštiti. Mogla sam nabaviti i dekorativne stolove, stalke, sve što mi je bilo potrebno za dobar početak i promociju poslovanja. Za uspjeh mi je bila i strašno važna podrška moje obitelji tj. mog supruga na prvom mjestu koji mi je pomogao sa samom odlukom i pomaže sa ostalim obvezama kada je to potrebno, tako da mogu kvalitetno i na vrijeme odraditi sve narudžbe.

ŠTO BI SAVJETOVALA OSOBAMA KOJE KREĆU U PODUZETNIŠTVO?

Savjet svima koji žele ući u posao: SAMO NAPRIJED, svima bi preporučila jer tko je dovoljno hrabar i tko jako želi raditi može uspjeti. Ako nešto jako želiš, mislim da možeš i uspjeti – jer ta silna želja da uspiješ u samostalnom poslu te pokreće i kad ima dosta izazova.

VIŠE O SHINE DESIGNU MOŽETE PROČITATI OVDJE:

Kontaktirajte nas

Tu smo za vas…

Pomoć i podrška u pripremi

Pripremate se za obljetnicu, zabavu ili rođendan. Nemate ideju kako da sve skupa osmislite i uklopite. Javite nam se i mi ćemo vam pomoći.

Naše dugogodišnje iskustvo će vam značiti i kvalitetnoj pripremi vašeg događaja.